Onze dieren

Wij hebben 7 buitenlandse honden. De honden zijn gered uit de erbarmelijke omstandigheden waarin ze leefden in het buitenland. Nu leven ze bij ons.....in alle liefde. Onderling doen ze alles samen en zijn onafscheidelijk!!

Zware mishandeling, verhongering, vergiftiging zijn in vele landen de normaalste zaak van de wereld. Wij hopen dat er uiteindelijk zoveel mensen zullen zijn die hier tegen in opstand zullen komen, zodat er een einde zal komen aan deze wantoestanden.

Daarnaast hebben we ook 1 gehandicapte pony (waarvan er 1 ook zwaar verwaarloosd bij ons is gekomen) geitjes die voor de slacht zijn weggehaald, kippen.

Wilt u meer weten neem dan contact met mij op.

Wij zijn nu zelf een stichting begonnen. Kijk op www.vidanova-honden.nl

Milo, onze Dobermann, is zeer ernstig mishandeld en uitgehongerd geweest. Van messteken tot botbreuken aan toe. Foto's spreken voor zich! Bij ons gekomen in 2003. Een waanzinnig lieve jongen, super sociaal, mijn KANJER!!!!!

Milo toen....

Milo overleden 22- mei- 2013... op 10 jarige leeftijd, zie In Memoriam.....

  

 

Milo later...

     

                     

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lilly, kruising Herder X Schotse Collie, heeft vanaf pupje van 3 maanden oud tot 16 maanden oud door de achterbuurten van Athene gezworven. U begrijpt met alle gevolgen van dien. Tot zelf brandwonden over haar gehele rug. Bij ons gekomen 2003. Een fantastische leidinggevende lieve meid!!

Lilly overleden 23 november 2015...bijna 14 jaar (zie in Memoriam)

Lilly toen....

 

 

Lilly later....

  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                          

Dan onze 2 kleintjes...Xena het Boomertje en Snoed de kruising Jack Russel. Beide zijn in Nederland geboren. Van beide zijn de moeders gered uit de dodencel van Gran Canaria. Daar worden honderden honden op elkaar gegooid in hokken waar ze zonder eten of drinken liggen te wachten op hun bizarre, dieronwaardige dood. Xena...mijn eigen kleine afgod..mijn lieve bescheiden Poepenees!

Xena en Snoedje.....bij ons gekomen 2003

Xena overleden 24 augustus 2017

                                    

 

 

                                             

 Bij Xena is haar rechter achter pootje geheel geamputeerd in juli 2011. Haar knietje was volledig verpulverd door artrose. Na 3 weken rende en speelde ze weer zoals altijd. Ook al kijkt ze op de 1e foto  hieronder heel zielig maar dat is door het bedelen om snoepjes.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                          

Floortje. Bij ons gekomen 13 mei 2009... op de leeftijd van 14 maanden.

Floor is een kruising Pointer x Dog x Labrador

Floortje komt uit een asiel in Spanje. De leefomstandigheden in de buitenlandse asielen zijn meer dan erbarmelijk. Floortje is de zachtheid en liefde zelve maar blijft extreem zelfs panisch  bang voor vreemden.

Floortje toen ze uit Spanje kwam.....

 

Floortje nu....

 

   -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dan onze .....Diesel. Bij ons gekomen 29 mei 2009, 6,5 weken oud. Diesel is een Jack Russel. Diesel een duveltje uit een doosje. Een enorm clowntje, een spierbundeltje, een uitslovertje, een stoer manneke, maar ohhh zo lief.

Diesel toen....

Diesel nu....

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Mateo bij ons gekomen uit het ex dodingsstation Cuenca in Spanje in December 2011. Het mannetje werd daar ernstig gebeten door andere honden. Hij kwam bij ons met nog open wonden en grote korsten op zijn kopje.

Mateo is zwaar mishandelt geweest. Hij heeft een zichtbare breuk van zijn darmwand. Zijn oogjes zitten vol littekenweefsel door harde slagen op zijn kopje en zijn bekje is gebroken geweest waardoor alles nu scheef staat. Hij heeft 2 kogels die nog in zijn lijfje zitten. 1 daarvan druk tegen zijn luchtpijp. Moeders mooiste is hij niet maar hij is zo verschrikkelijk lief, aanhankelijk en blij!!!

   

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rosie, bij ons gekomen 2-11-2012. rond de 10 jaar oud.  Ook zij komt uit het voormalig dodingstation Cuenca in Spanje. We hebben haar voor ze bij ons kwam, met een aantal andere honden over laten brengen naar Barcelona. Naar het asiel van Rosa (Vallirana) waar we er van verzekerd zijn dat de honden genoeg te eten en medische verzorging krijgen.

Rosie is blind aan 1 oog, met haar andere oog ziet ze nog net iets, haar gehoor is slecht ze hoort alleen hoge tonen. Daarnaast heeft ze Mamakanker. Ze is een fokteef geweest en heeft een zeer slecht leven gehad. Ze is onuitsprekelijk lief en onze schoonheid. We hopen dat ze nog een paar jaar bij ons mag genieten van een leven zonder honger, pijn en vol liefde. 

Roosje overleden 20-2-2016 (zie In Memoriam)

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noland, bij ons gekomen 23-12-2013

Ook hij komt uit het voormalig dodingstation Cuenca in Spanje. We hebben haar voor hij bij ons kwam, met een aantal andere honden over laten brengen naar Barcelona. Naar het asiel van Rosa (Vallirana) waar we er van verzekerd zijn dat de honden genoeg te eten en medische verzorging krijgen.

Noland is nu 7,5 jaar oud waarvan hij 5,5 jaar achter de tralies heeft gezeten. Daarvoor is bij een jager geweest. Aan de ketting gelegen die door zijn huid is gegroeid. Ook in die periode zijn elleboog en pols verbrijzeld waardoor hij niet meer voor de jacht gebruikt kon worden dus op straat werd gegooid...gewond en wel. Nu mag hij eindelijk genieten van een warm huis, liefde en verzorging.

Noland overleden 11-oktober 2017

 

_______________________________________________________________________________________________

 

Hier de hele bende bij elkaar

De nieuwe roedel.... 2014

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rani ons wonder. Alle mogelijke denkbare ziekten heeft ze overleeft. Ze kon toen ze eindelijk vanuit Griekenland naar Nederland werd vervoerd, niet lopen. Haar lijfje stond krom, haar poten stonden krom. Doordat een arts in Griekenland zag dat dit diertje hoe ziek ze ook was een enorme levenswil had, heeft hij alles op alles gezet om haar er doorheen te slepen. Uiteraard heeft ze blijvend letsel, blijvende beperkingen, maar geniet ze van elke minuut. Een once in a lifetime hond!!!

Rani toen....

Rani nu....

OvRany ...overleden 16-3-2009... zie In Memoriamerleden 16-3-2009 (zie: in memoriam)

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                           

Onze 3 katten. Spooky (rood/wit) en kleine Sam en aanloop katje Coos. We hebben Sam als kleine kitten. Spooky hebben we gered van de straat, waar hij liep te zwerven. Hij werd geschopt en had een grote bijtwond van een hond. 

Spooky overleden... 23-11-2015 ...16 jaar (zie In Memoriam)

Coos overleden 20-11-2015...4 jaar (zie In Memoriam)

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Onze nieuwe aanwinst... Boef de schitterende Maine Coon. Bij ons gekomen met 3 pootjes. 1 pootje hebben ze moeten amputeren doordat het bar slecht was na de bevalling.

Boef doet zijn naam eer aan maar is meer dan lieffffff!!!

 

                               

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                        

Dan hebben we nog een aantal dieren in de achtertuin lopen. 2 Pony's Sneeuwitje en Mambo. Mambo is zo enorm klein en haar beentjes zo krom dat ze moest worden afgemaakt. We hebben haar direct opgehaald en met wat orthopedische hulp van de hoefsmid loopt ze hier te genieten.  Er 3 dwerggeitjes, kippen.  We zijn nu eenmaal vreselijk gek op dieren en zijn dankbaar en vreselijk blij dat we elke dag zo enorm van ze mogen genieten.

De trouw en de liefde van een dier door niemand overtroffen kan worden.....

Mambo is overleden op 9 jarige leeftijd.... Zie In Memoriam foto's van het heerlijke spul....

       

              

 

                  

 

                         

  

                                      

Na het overlijden van kleine Mambo kwijnde Sneeuwwitje helemaal weg. We hebben toen van Brigitte en Tom Juulke gekregen. Een schat van een hele kleine mini Fries. Hij is niet alleen mooi maar ook verschrikkelijk lief! Net zo knuffelkont als Sneeuwwit. Samen kunnen die 2 het uitstekend vinden. Het is echt een echtpaar...soms ruzie, soms knuffelen...en geen seconde buiten elkaar kunnen.